Risico's en nazorg


Elke huid is anders en reageert daarom verschillend op de laserbehandeling. Na afloop van de laserbehandeling is de huid gewoonlijk gezwollen, rood en voelt branderig aan.

Om de pijn/irritatie te verlichten, kan een ice-pack worden gebruikt. Doordat de huid gekoeld wordt, kan het verlichting bieden bij de pijn/irritatie.

 


Eventuele gevolgen na verwijdering Tattoo of PMU

Blaren

Na afloop van de behandeling kunnen kleine blaren ontstaan. Schik hier niet van, die zijn frictieblaren. Frictieblaren zijn dezelfde blaren die bijvoorbeeld wel eens voorkomen op de voeten. Deze blaren trekken vanzelf weer weg.

Afhankelijk van de grootte van je tattoo kunnen dit ook grotere blaren zijn. Het is daarom van belang in dit geval niet te gaan zwemmen of de sauna te bezoeken. Dit is wel weer toegestaan, zodra de huid volledig hersteld is. Hierbij dien je te wachten met het smeren van Alhydran tot de blaar is ingedroogd en er een korst is ontstaan.

Bloeduitstorting

Na afloop van de behandeling kunnen kleine blaren ontstaan. Schrik hier niet van, die zijn frictieblaren. Frictieblaren zijn dezelfde blaren die bijvoorbeeld wel eens voorkomen op de voeten. Deze blaren trekken vanzelf weer weg.

Afhankelijk van de grootte van je tattoo kunnen dit ook grotere blaren zijn. Het is daarom van belang in dit geval niet te gaan zwemmen of de sauna te bezoeken. Dit is wel weer toegestaan, zodra de huid volledig hersteld is. Hierbij dien je te wachten met het smeren van Alhydran tot de blaar is ingedroogd en er een korst is ontstaan.

Jeuk

Ongeveer 14 dagen na de laser behandeling kan er jeuk, vervelling of schilvering ontstaan in het behandelde gebied. Daarnaast kunnen er ook korstjes op de huid ontstaan.

Om ervoor te zorgen dat er geen littekens ontstaan, is het belangrijk niet aan deze korstjes te gaan krabben. Wordt er wel aan de korstjes gezeten, kan het zijn dat er littekenvorming ontstaat.

2x per dagen smeren met Alhydran kan helpen tegen de jeuk en het huidherstel bevorderen. Wanneer de huid bijna volledig is hersteld, kan er over worden gegaan op 1x per dag Alhydran smeren. Smeer Alhydran dun en gelijkmatig op de huid, een dikke laag is echt niet nodig.

Puntbloedingen

Dit worden kleine korstjes of soms tijdelijke witte plekjes. Dit is het gevolg van de druk door de laser. De laser geeft een hoge impact van energie. Het is belangrijk niet te krabben aan de korstjes en om het te bedekken tijdens het slapen met een gaasje of een pleister.

Hypopigmentatie (donkere/getinte huid)

De donkere of getinte huid is vaak gevoeliger voor hypopigmentatie.
Dit is op de volgende manier te erkennen.
Wanneer er na een wondje of blaartje op de huid een donker plekje overblijft, is er een grote kans op hypopigmentatie. In deze gevallen laten wij de keuze aan de klant zelf.

Wanneer de klant toch de laserbehandeling wilt ondergaan, moet er rekening mee worden gehouden dat er pigmentatie kan ontstaan. Wel wordt er in dit geval eerst een spottest gedaan op een klein stukje huid om te zien hoe de huid daarop reageert.

Witte inkt

Witte inkt wordt alleen behandelt op eigen risico. De laser kan onvoorspelbaar reageren op de witte inkt en daardoor andere kleuren gaan vertonen die niet meer kunnen worden verwijderd.

Ondanks dat witte inkt vaak niet meer herkenbaar is, betekent het niet dat de witte inkt niet meer aanwezig is in de huid. Er kan daarom geen garantie worden geboden.  

Grijze/blauwe waas rondom tattoo

Dit kan voorkomen doordat de inktdeeltjes in de haarvaten onder de huid gaan zitten in plaats van dat ze door de lymfe en de bloedbaan worden afgevoerd.

Dit verdwijnt uiteindelijk weer vanzelf, dit kan variëren tussen de 3 maanden en 3 jaar (in uitzonderlijk geval) en gaat in werking wanneer je stopt met laseren. Belangrijk is om zon (uv-licht) te vermijden en te smeren met sunblocker (SPF).

Andere risico's

Tijdens het behandelen van de tatoeage kan de brik schuiven. Er bestaat een kleine kans dat de laser stralen in het oog terecht komen die permanent blindheid kunnen veroorzaken.


Nazorg Verwijdering Tattoo of PMU

Als nazorg is Alhyrdan bij ons verkrijgbaar. Alhydran staat bekend als littekencrème, maar is veel meer dan dat. Alhydran werkt bij tal van huidaandoeningen. Het beschermt je huid en zorgt dat deze beter herstelt.

Ook verminderen klachten bij huidaandoeningen, zoals jeuk, droogte en roodheid. De werking is in veel wetenschappelijke en klinische studies bewezen. Daarom gebruiken artsen en andere huidprofessionals ook Alhydran.

Er bestaat een kleine kans op een allergische reactie bij gebruik van Alhydran. Dit kan een tijdelijke zwelling, jeuk en/of huiduitslag veroorzaken.